Kategorier
Inredning

Braskaminer – så ska du tänka

Dags att ta steget och skaffa en braskamin i Stockholm? Med braskaminer kommer många fördelar och några av dessa är att du exempelvis får en naturlig plats för avkoppling i hemmet, att du sänker dina kostnader för uppvärmning och att du dessutom ser att bostaden ökar i värde.

Det finns emellertid många saker att tänka på också. Att köpa en braskamin handlar – oavsett modell – om en ganska ansenlig summa pengar och det innebär att du också måste lägga ner tid på research och på att ta reda på vilken typ av braskamin som bäst passar i din bostad.

Handlar det om att du köper en braskamin mest för att sänka dina kostnader så bör du också se till att välja ett material som håller värmen längre. Här kan exempelvis täljsten vara en riktigt bra lösning. Det materialet är även positivt sett till att ytan aldrig blir brännhet – har du barn så måste du också ta den frågan i beaktning.

Placering och storlek – vilken braskamin passar?

Placeringen av en braskamin är även det en viktig fråga. Vill du ha den placerad centralt i rummet eller vill du skapa en hörna för mys? Det finns modeller för båda dessa ändamål.

Storleken bör du både ägna en- och två tankar på. Hur pass stor braskamin ska du ha? Det finns risker i att köpa en alltför stor modell då en sådan, placerad i ett mindre rum, tenderar att ta över totalt och att den dessutom är svår att möblera mot. Samma sak gäller för en mindre braskamin i ett större rum. Det känns bara futtigt. Mät upp och ställ exempelvis kartonger för att simulera braskaminen. Det ger en bra bild av vilken storlek som passar.

Välj rätt företag

Att välja rätt leverantör och installatör är även det givetvis en viktig punkt. Här kan företaget Purefire rekommenderas. De erbjuder en tjänst som går utanpå det mesta där de ger dig som kund hjälp från start till mål. Du kan även ta hjälp av det företaget i samband med planeringen vi nämnde ovan och få professionell vägledning genom hela processen.

Purefire har specialiserat sig på braskaminer och har byggt upp en stor krets av referenser i form av tidigare kunder. Det är, helt enkelt, ett tryggt val.