Kategorier
Inredning

Mode med persienn i Stockholm

Folk har i alla tider använt persienner av olika material och modet består. Idag är det många som väljer persienn i Stockholm för att få solskydd och svalka.

Man har konstaterat att persienner har använts under antiken både i Grekland och Egypten. Medeltida fynd har också visat att folk använde persienner. Husen blev svalare inomhus och man fick ett enkelt men effektivt solskydd. De material som har använts till en persienn har varit allt från trä och bambu till metall. 

Numera finns det både persienner och lamellgardiner, och många har dessutom markiser för att stänga ute alltför starkt solljus. Persiennerna skonar färgen på möbler och textilier och de skyddar krukväxterna från alltför stark värme. Man kan se på TV en solig dag och äta utan att bli bländad. 

Lätt att hitta persienn i Stockholm 

Alla som önskar sig en persienn i Stockholm hittar lätt en firma på nätet. Det är bekvämt att man får dem levererade och monterade på ett professionellt sätt. Persienner har en stor fördel, eftersom de kan vinklas efter behov. De kan då ge varierande grader av solskydd. Under en mulen dag behöver de inte ens vara nerhissade. 

För folk som bor på nedre botten med många förbipasserande är det bra att persienner också skyddar mot insyn. Man slipper klistra upp täckande plast eller sätta upp någon annan avskärmning i fönstret. Persienner är dekorativa och diskreta, och de användes vid behov. Det är stor efterfrågan på persienner i Stockholm, och det finns många utföranden att välja mellan.

Ta reda på mer genom att besöka: persiennstockholm.nu