Kategorier
Renovering

Golvslipning i Stockholm – ta fram lystern

Ett slitet parkettgolv kan få tillbaka sin ursprungliga skönhet och lyster. Låt ditt golv förvandlas och anlita en firma som utför golvslipning i Stockholm.

Du har fått ta över en vacker paradvåning i Stockholm från en äldre släkting. Sanningen är att våningen har varit i bättre skick. På parkettgolvet i franskt fiskbensmönster har flera mattor legat, vilket gjort att golvets blekts olika av solen. Och din släkting har tydligen i sina glansdagar bjudit på middagar med efterföljande dans.

Parkettgolvet har säkert varit en fröjd att skåda, men tiden och skor har satt sina spår. Några parkettstavar har spruckit och i anslutning till radiatorer finns vattenskador. Några drycker har hamnat på golvet och gett fläckar.

Golvslipning – anlita proffs för ditt parkettgolv

Du låter dig inte nedslås av parkettgolvets skick. Istället tar du kontakt med en firma som utför golvslipning i Stockholm med yrkesskickliga hantverkare. En golvslipare kommer på besök och ni inspekterar golvet. Golvsliparen kan byta ut de spruckna stavarna med helt nya, som tillverkas på firmans egen verkstad. De olika färgnyanserna på golvet och fläckarna slipas bort. Förutom att slipa golvet kommer trösklar och golvlister att bytas ut.

Du får en offert på jobbet, som ger rätt till rutavdrag. En erfaren golvslipare vet hur slipmaskinen ska föras över parkettgolvet så att stavarna inte blir skadade. Du behöver inte befara att slipdamm kommer yra i våningen. Dammet samlas upp automatiskt. När golven är slipade ska de ytbehandlas för att hålla sin fräschör. Bland olika alternativ till ytbehandling väljer du att behandla golven med hårdvax.