Kategorier
Golv

Snygg golvslipning i Stockholm

Ibland är det svårt att tro på det som verkar omöjligt. Men man ska aldrig underskatta ett proffs på golvslipning i Stockholm. De vet vad de håller på med.

Det gamla huset i Stockholm hade sett sina bästa dagar och alla hade i ärlighetens namn redan räknat ut den gamla kåken. Men Martin som köpt huset var av en helt annan åsikt. Han var säker på att det gick att göra huset som nytt igen. Visst skulle det kosta lite grann. Det var han medveten om. Men det gjorde ingenting alls. Han hade pengar.

Renoveringen gick sakta men enligt plan och huset målades både utvändigt och invändigt. Sen var det dags att ta hand om golven. Martin var på det klara med att trägolven som låg i alla rum skulle behöva tas ut och ersättas med nya. De var nämligen uråldriga och såg ut att inte må sådär jättebra. Men då hände något som förvånade även honom. Han som var den mest positiva av dem alla.

Golvslipning går att göra

Det hade varit stora diskussioner om trägolven under hela renoveringen. Ju längre tiden gick, desto fler gick över till den sidan som sa att de inte gick att rädda. Till sist var det bara en hantverkare kvar, Micke. Han vägrade släppa taget om de gamla unika golven som var rustika och hade en karaktär som man sällan såg nuförtiden. Om ingen annan trodde på det så ville i alla fall han få en chans att fixa golvet.

Det var en hel del som skulle göras i huset. Tidsramen började krympa och de behövde skynda på projektet. Inte på grund av ekonomi utan för att byggfirman hade andra saker inbokade snart och behövde dra vidare till nästa plats. Micke fick okej på att försöka med golvslipning men han fick göra det när arbetsdagen var över. De började till och med slå vad och att han skulle klara det var det bara några få som trodde.

Game on för golvslipning

När de andra slutade för dagen tog Micke en kopp kaffe och en macka innan han skred till verket. Han plockade fram golvslipen som han hämtat på firman innan arbetsdagen hade börjat. Sen skred han till verket. Trägolvet löpte genom hela nedervåningen utom i badrummet så han hade en hel del att hinna med innan han kunde hålla kväll. Han startade underverket och satte igång.

Det tog honom ett flertal timmar att gå igenom alla rum ett och ett. Noggrant slipade han varje millimeter. Sen plockade han fram golvlacken som han valt, för att börja göra första strykningen. Golvet såg, precis som han förutsatt, helt fantastiskt ut. De skulle bli förvånade i morgon när de kom. Han och ett par av de andra gubbarna skulle vinna vadslagningen de hade gjort eftermiddagen innan. Det såg han fram emot.

Golvslipningen blev en succé

Micke såg till att vara på plats först av alla för att inte missa någon reaktion från sina arbetskamrater. Det skulle han inte ångra. Han hörde när de första kom och hörde även deras kommentarer om hur de skulle bryta upp golv under dagen. Underförstått att han skulle ha misslyckats. När de sedan steg in över tröskeln blev det dock tyst. Framför dem låg ett blankt välpolerat golv.

Den dagen fick han många ryggdunkningar och orden “bra jobbat!” hördes mer än en gång den dagen. Ett nytt smeknamn fick han med, Micke “supersliparn” Nilsson skulle många höra talas om under lång tid framöver. När ett gammalt och anrikt golv hittades någonstans i Sverige var det honom man skulle ringa till för att få hjälp av en riktig expert på gamla rustika trägolv.

För att kunna få mer information besök: golvsliparnastockholm.nu